Coach blog

Csatlós Csilla executive coach

Nem bűnös lombikos vagyok...

2017. augusztus 26. 11:15 - Csatlós Csilla

Kellett pár nap észheztérnem, hogy higgadtan fel tudjam fogni, amit Veres András megyéspüspök nyilatkozott. 
Püspök Úr. Ön ítél akkor és úgy, amikor arra joga nincs. Ha véleményt nyilvánít elvárható Öntől, hogy tájékozódjon és utána nyilatkozzon olyat, amellyel hívő emberek sokaságában nem kelt lelkiismeretfurdalást. Netán látogasson el egy meddőségi központba, beszéljen ott szakmailag kompetens emberrel és rakjon rendet az információkban, amelyek jelenleg bábeli zűrzavarként vannak a fejében.

botimano.JPG
Menjünk vissza az időben, tizenegy évet. Tél van. Kint hideg. Randevú, ahogy illik. Csendes, minden alkalommal meghittebbé váló beszélgetés, amikor napról napra azt éreztem, hogy igen Ő az. Rá vártam, vele szeretném leélni az életem. Közös élet, amelyben az első perctől téma a közös gyermek és az, hogy mennyire várjuk az időt, amikor végre lesz. Az idő telt. Nem jött. Hónapról hónapra vártuk a csodát, és minden ciklus végén egyre jobban elkeseredve szembesültünk azzal, hogy megint nem sikerült. Eltelik egy év, tudjuk tovább kell lépni. Megyünk. Kiderül mi a gond és megkaptuk a hírt, amitől legbelül mindig rettegtem, természetes úton nagy valószínűséggel nem lehet közös gyermekünk. Végigmentem a procedúrákon, temérdek vérvételen, műtéten, mindenen. Megpróbáltuk a gyógyszeres kezeléseket, ch diétát, vitaminokat, eltelik újabb egy év, minden hónap végén könnyek között és semmi. Harmincöt éves lettem közben. Tudtuk, hogy nincs más lehetőség, lombik. Remegve léptem be az ajtón és ő mindig minden egyes vizsgálatra jött velem. A lombik alatt kapott injekcióktól a hasamon két tenyérnyi kemény folt volt. Nem bírtam megszúrni magam, így minden egyes injekciót a kedvesem adott be. Püspök Úr, tudni akarja mi jön ez után? Rettegés, hogy lesz-e elég petesejt. Hogy elég nagyok-e a tüszők. Hogy időben szívták-e le. Hogy megtermékenyültek-e. Hogy osztódnak-e. Aztán beültetés. Félelemmel teli szeretet, ugye velem maradtok Pöttyöcskék. Nem maradtak. Egyik sem. Sokadszorra sem. Aztán az egyik kezelés után spontán megfogant a fiunk. Ő, akit annyira, de annyira vártunk. Hat éves, itt szuszog rajtam. Semmiért nem adnánk. Hálásak vagyunk érte. A Jóistennek, az orvosainknak, mindenkinek, aki támogatott bennünket.
Mindegy, hogy mit gondol Püspök Úr. A szerelmek többségének beteljesülése az, hogy életet adjanak. Akkor válik a teljessé a szerelem, ha a gyümölcse itt lehet velünk és családként teljesülhet be minden álmunk. 
Ezt egyetlen megyéspüspök nem veheti el senkitől.

Nincs joga arra, hogy bűntudatot ébresszen párok ezreiben, akik jelenleg ezt az utat járják.

Tudja tisztelt Püspök Úr, hogy ma Magyarországon minden 5-6. pár vár hiába gyermekre? Tudja, hogy ebben a kis országban évente több mint kétezer lombik baba látja meg a napvilágot? Tudja, hogy mennyi szenvedésen mennek keresztül az anyák és az apák, akik végigjárják ezt az utat? Nem tudja. Honnan is tudhatná. Elmondom azt is, azzal, hogy emelik a tétet a lombik finanszírozásban, lehet kétszer ennyi gyermek láthatja meg a napvilágot lombik program útján. Kétszer annyi pár válhat családdá, vagy lombikos gyerekek százainak születhet lombikos testvére.

Amikor még beszélni és járni sem tudtam, megkereszteltek, katolikus keresztény lettem, hiszen a családom időtlen idők óta az. A lombikprogramok alatt az én Istenem velünk volt és segítette az utat, amin családdá válhattunk. Püspök Úr, ezt az utat venné Ön el keresztény párok ezreitől, azzal, hogy bűnösnek kiáltja ki őket nyilvánosan. Nem vagyunk bűnösök. Ne nehezítse senki lelkét a bűntudat keltéssel, főleg ne azon sok ezer nőét, aki párjával jelenleg is lombikprogramban vesz részt.
Minden túléléshez kell változás, igazodás a fejlődő világhoz. Fejlődjenek Önök is. A női nemhez kötődő dogmáik már nem elégségesek és nem életképesek 2017-ben.
Nézze meg a soraimhoz csatolt képet. Íme a „bűneim” gyümölcse.
Vállalom amit tettem. Isten és ember előtt.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csatloscsilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3012780370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béranyaság és Liberalizmus 2017.08.27. 13:45:52

SzűzMariska ókori Béranyaság és Liberalizmus kitalált személy szimbóluma. A sperma donorsággal, vagy klónozással született gyerekének két apja volt, Jahve és József.

Trackback: Béranyától született ZombiJézuska 2017.08.27. 13:45:38

Vatikán annak ellenére ellenzi a béranyaságot, vagy szebb elnevezéssel a dajkaterhességet, hogy ZombiJézuska is így született a róla szóló ókori zsidó mítosz szerint.  

Trackback: Jézust tojták 2017.08.27. 13:45:22

SzűzMariska: József ezt a gyereket nem te csináltad, nem a te fiad.  József: Tudom, de az én tyukom tojta, így még is csak az enyém.

Trackback: Házasságtörő Jehovah 2017.08.27. 13:45:07

Már az ókorban is volt dajkaterhesség. József töprengése: "Nem értem.... Ha egyszer Jehovah meg tudta teremteni Ádámot és Évát, miért nem teremtette meg a sajár fiát is? Ahelyett, hogy megdönti a nyamvadt feleségem." 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2017.08.27. 12:44:29

Ne érts félre, nem azt mondom hogy nincs igazad (vagy hogy az van), de a római katolikus egyház hivatalos álláspontját tolmácsolta a püspök. Jogod van nem egyetérteni az egyházzal, de attól még nem fog változni az álláspontjuk, legfeljebb ha komoly teológiai kutatómunkával meg tudod őket győzni.

Ez a felháborodás a média részéről pont olyan, mintha egy BTK-ból idéző ügyvéd szavaira lennének kiakadva.

www.vatican.va/archive/ccc_css/archive/catechism/p3s2c2a6.htm#2376

2017.08.27. 12:57:50

Ma még lombik program, néhány év múlva talán már a férfi sem kell a gyereknemzéshez.
Robert Merle - Védett férfiak

Aztán jöhet a véres bosszú, a matriarchális világuralom.
Mi meg pasik, mehetünk a bányába dolgozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.27. 13:25:35

"A szerelmek többségének beteljesülése az, hogy életet adjanak. Akkor válik a teljessé a szerelem, ha a gyümölcse itt lehet velünk és családként teljesülhet be minden álmunk. "

Ezt nagyon szépen megírtad, látszik, hogy saját tapasztalat, sok évnyi küzdelem áll mögötte. És a boldogság a gyermekáldás után.

A katekizmus szerint nem természetes úton gyereket megfogantatni bűn. Ám a katekizmust emberek írták, a katolikus egyház teológusai állították össze Jézus és Isten kinyilatkoztatásai alapján ill. azokat továbbgondolva. Szerintem a továbbgondolással lehet a gond, mert az ÉLET mindenek felett való tisztelete és megóvása az én logikám szerint lenullázza azt a - bibliában mellesleg tudomásom szerint sehol nem található - érvet, miszerint csak férfi és nő ún. természetes kapcsolatából születhet gyerek.

Sajnos a többszörös abortuszok problémája megmarad, ami egy hívő ember számára komoly erkölcsi probléma. Nagyon remélem, hogy a technika feljődésével elég lesz egyetlen petesejtet megtermékenzíteni és beültetni.

Sok-sok boldogságot kívánok nektek és a kisfiatoknak is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.27. 13:35:03

@Liberális Artúr:

"Techniques involving only the married couple (homologous artificial insemination and fertilization) are perhaps less reprehensible, yet remain morally unacceptable. They dissociate the sexual act from the procreative act. The act which brings the child into existence is no longer an act by which two persons give themselves to one another, but one that "entrusts the life and identity of the embryo into the power of doctors and biologists and establishes the domination of technology over the origin and destiny of the human person. Such a relationship of domination is in itself contrary to the dignity and equality that must be common to parents and children."168 "Under the moral aspect procreation is deprived of its proper perfection when it is not willed as the fruit of the conjugal act, that is to say, of the specific act of the spouses' union . . . . Only respect for the link between the meanings of the conjugal act and respect for the unity of the human being make possible procreation in conformity with the dignity of the person."

Ez nettó hülyeség, hiszen a gyermek továbbra is a férj és feleség szerelméből és egymás iránti odaadásából születik.

Ráadásul Csilla írásából is látható, mennyivel nagyobb odaadást, áldozatvállalást és egymás iránti szeretet kívánt tőlük ez a megoldás, mint egy sima közösülés.

Komolyan hiszi a katolikus egyház, hogy egy kérészéletű házasságban mintegy véletlenül becsúszott gyerek OK, de az a sok áldozat, amit Csilláék vállaltak, az bűn?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.08.27. 13:46:24

SzűzMariska ókori Béranyaság és Liberalizmus kitalált személy szimbóluma. A sperma donorsággal, vagy klónozással született gyerekének két apja volt, Jahve és József.
erkolcstan.blog.hu/2017/01/14/beranyasag_es_liberalizmus

Nahát???? 2017.08.27. 13:53:48

Tudod az úgy van, hogy aki ért hozzá, az csinálja, aki nem ért hozzá, az oktatja!
A cölibátus egy egészségtelen, természetellenes létforma! Ilyen baromságokat szül!

halaloszto 2017.08.27. 14:04:04

"Nincs joga arra, hogy bűntudatot ébresszen párok ezreiben, akik jelenleg ezt az utat járják."

Nincs joga?? Ez a szakmája! A katolikus egyház lényege a bűntudat ébresztés. Ha nem vagy katolikus, akkor ez az egész nem érint. Ha meg az vagy, akkor nem lenne szabad újdonságként érjen.

Vajk

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.27. 15:20:48

Műbotrány.

A keresztény elvek szerint nem szabad embert ölni. Pont.

Kereszténynek lenni nem kötelező. Pont

Más kérdés?

abrakradabra 2017.08.27. 16:34:48

hol releváns a poszter személyes tragédiája azzal kapcsolatban milyen álláspontot vesz fel a katolikus egyház ebben a kérdésben?
A püspöknek joga van képviselni ezt az álláspontot, és amíg nincs a törvényhozás közelében, addig a katolikusokon kívül leginkább ez senkit sem érint.

de let e ... 2017.08.27. 17:02:16

Aha ... a püspök úr elítél , megbélyegez , mindezt egy olyan szervezet nevében teszi amely története során népeket , civilizációkat irtott ki . Manapság is gyerekek ezreit rontják meg és teszik mindezt a büntetés kockázata nélkül , hiszen egymást fedezve kerülik el a világi törvényeket .

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2017.08.27. 17:02:43

@déjá vu39: Nem tudom, nem vagyok se katolikus, se teológus. De azért egy szaktekintély talán jobban ért nálunk hozzá. Más kérdés hogy egyetértünk vele-e vagy sem.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hülyeség vagy sem, ez következik a katolikus hitvallás 2000 éves teológiai anyagából. Én csak beidéztem a forrást :)

verjemanyadba 2017.08.27. 17:16:35

Püspök úr szerint kisfiúkat szoptatni a divat. Nem értenek ezek semmihez, csak a hazudozáshoz. Ideje lenne nem mesékben hinni, hanem felnőni. Normálsi munkát kéne vállalni, nem ilyen hülyeségeket beszélni.

mojoking77 2017.08.27. 17:43:50

Csak egy buta kerdes. Megis mi koze van egy onkentes colibatust valszto ferfinak a gyermeknemzes akarmilyen formajahoz?
Puspok... Juhhej.
Kicsit elszaladt par evszazada a lo a tisztelt romai katolikus egyhaznal, mikor azt kezdtek el hinni magukrol, hogy ok vezetnek, es nem pedig tanacsot adnak azoknak, akik szukseget erzik.
Arrol nem is beszelve, hogy tenyleg eloszor nezzenek korul otthon, mielott barki mast bunosnek mernek belyegezni.

zizi77 2017.08.27. 17:53:16

A püspök szavai valóban érdekesek annak fényében, hogy közben a keresztény házaspárok egyetlen megengedett fogamzásgátló módszere a TCsT, mert szülessen minél több gyerek.
Az élő embriók szelektálását viszont magam is problémásnak tartom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.08.27. 17:53:26

@Liberális Artúr:

"Hülyeség vagy sem, ez következik a katolikus hitvallás 2000 éves teológiai anyagából."

Azt mondanámi inkább, hogy ez egy lehetséges, de hibás következtetés. A biblia és egyéb korabeli vagy kevéssel későbbi források fel sem vethették a kérdést, mert akkoriban nem létezett sem in vivo, sem in vitro mesterséges megtermékenyítés. Másképpen, mint férfi és nő természetes kapcsolatából nem is születhetett gyerek, így az említett források ezt nem hangsúlyozhatták ki a mai értelemben.

I know you're only the messenger. :)

Bobby Newmark 2017.08.27. 17:57:24

@Látens Inszinuáció: Úgy látom, hogy te már most sem tudsz gerincre vágni egyetlen nőt sem, ha ekkora faszságoktól rettegsz.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.08.27. 18:39:48

ZombiJézuskának is két apukája van. József és Jahve. Ja és dajkaterhességgel született.

erkolcstan.blog.hu/2016/11/07/ket_apukaja_van

Csatlós Csilla 2017.08.27. 19:34:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jelenleg már a protokoll javaslat az egyetlen petesejt beültetése...ezért írtam, hogy a Püspök Úr tájékozódjon és utána nyilatkozzon. Köszönöm sorait.

Dzsontra Volta 2017.08.27. 20:51:17

Ha van két ember, akik igazán szeretik egymást és mégsem jön össze a baba, annak oka van, nem vallási vagy morális, hanem biológiai. Az egyházak elborult baromságai morálisan nem alátámaszthatóak, főleg, mivel ezek már nem létező társadalmak (akár évezredekkel ezelőtt elavult) etikai szabályrendszereinek kivonatai. Ha valaki ma egy tetszőlegesen kiválasztott egyház/szekta követésére adja a fejét (konkrétan nem a magasabb szintű rendező elvek elfogadásáról, hanem egy ilyen nézetehez kapcsolódó feudális hierarchia (egyház) támogatásáról van szó), akkor viselje is el ennek a számára kedvezőtlen hatásait is.

Boar. 2017.08.27. 21:37:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem szabad embert ölni...aha...
Te bégető barom, hány millió ember életét oltották ki "Isten szent nevében"? A keresztény tanok önmagukat cáfolják de a bégető birkák mennek a nyájjal...
Pár száz éve a katolicizmus annyi vérrel locsolta a földet, hogy ahhoz képest az iszlám állam sima vasárnapi babazsúr. A lombikprogram elleni kapálózás olyan elavult tanokon alapul mint a teremtés... Vannak dolgok, amiket ma már másként magyarázunk mert más szemmel látjuk a világot. Amelyik csuhás ezt nem képes megérteni, az elbukott.

Boar. 2017.08.27. 21:43:08

Az emberiség kontraszelektálódik. Elég fejlett az orvostudomány ahhoz, hogy megmentsék azt is, aki képtelen lenne megérni az egyéves kort. De a genetikáját nem tudják "megmenteni" és az tovább öröklődik. Kétszáz éve az ilyenek még nem örökítettek, nem jutottak el odáig.
Ha viszont a retek csuhás szavai mögött a vallás azon szándékát keressük, hogy az emberiség génállományát meg kell menteni azoktól, akik életképtelen genetikai tulajdonságokat örökítenének, akkor újra be kellene vezetni a Taigetosz intézményét....viszont úgy bukik a "Ne ölj!"...

NagyVonalakban 2017.08.27. 21:56:38

Kedves Püspök úr!
Jöjjön el hozzám, nèzzen a lombikbèbi ikreim szemèbe, ès mondja bele ezt az arcukba.

Ja, azt azért már nem?....

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.27. 22:07:13

@Boar.:

Liberális álhíreket gágogsz: a kereszténységnek nincsenek milliós áldozatai.

Kevered a liberalizmussal, mely több száz millió ember haláláért felelős.

Boar. 2017.08.27. 22:15:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Hülyebirka, hallottál már az inkvizícióról? A keresztes háborúkról? A konvisztádorokról?

Szabványok 2017.08.27. 23:04:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Hogy jön ide az emberölés??? Pont ellenkezőjéről van szó, két egymást szerető ember gyereket szeretne, akiből embert nevelhet.
Feleségemmel nyolc évig küzdöttünk, míg végül "lombikbébink" született. Szeretetben, kereszténységben neveljük, ma már 18 éves.
Nem állítom, hogy bűntelenek vagyunk, senki nem az. De ma majd' két évtized távlatából sem tudom bűnnek tekinteni, hogy segítséget vettünk igénybe ahhoz, hogy teljes család legyünk.

Szabványok 2017.08.27. 23:08:48

@Boar.: Sőt, keresztények keresztények elleni háborújáról.
A Harmincéves háborúban milliók és milliók haltak meg a pápisták és a reformátusok közötti harcban.
Egy nagyon jó film erről a háborúról: www.filmkatalogus.hu/Az-utolso-volgy--f6537

cirrmurr 2017.08.27. 23:11:33

Lehet akármekkora egyházon belüli "méltóság" Végezhetett teologiai egyetemet... De attól még egy mindendenbe belepofázó Köcsög maradt ez a püspök.

Boar. 2017.08.27. 23:18:45

@Szabványok: Az "emberölés" a "fel nem használt" embriók lévén lett belekeverve na csuhások által.
Szánalmas belemagyarázás.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.28. 06:13:25

@Boar.:

A konkvisztádorok nem egyházi emberek.

Az inkvizíció pedig bíróság volt, bűnösöket ítélt el.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.28. 06:14:26

@Szabványok:

A fel nem használt embriók megölése része a folyamatnak. Ha menne e nélkül is, nem lenne gond a lobikozással.

Boar. 2017.08.28. 08:36:33

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
A demagóg kurva anyádat...
A "bűnösök" egyetlen bűne mi is volt? Hogy nem illettek bele az egyházi sodorvonalba?
Te egy ritka ostoba baromállat vagy.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.28. 09:16:56

@Boar.:

Az inkvizíció ritkán szabott ki halálos ítélet. Amikor mégis, akkor jellemzően boszorkényság vagy eretnekség miatt. Akkoriban ezek súlyos bűncselekményeknek minősültek.

cirrmurr 2017.08.28. 13:11:25

Ja aztán mivel a lombik szerinte illegális fogantatás ezért , hogy rend legyen a világban az ilyen Illegálisen létező lombik -embereket semmisítsük meg...

Boar. 2017.08.28. 21:21:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Helybe mész a lófaszért...
Mi is vilt az "eretnekség"? Másként gondolkodás. Elhiszem, ez neked és a gazdáidnak is főbenjáró bűn, de csak visszakanyarodtunk oda, hogy Isten szent nevében végezték ki emberek tíz és százezreit...márpedig egy ilyen vallás papjai ne játsszák az eszüket az élet szentségét emlegetve.
Mégvalamit. A csuhás a párkapcsolatról meg a fogantatás szentségéről prédikál.
Egyrészt neki a párkapcsolatot a ministránsfiúk ropogós kis segge jelenti tehát olyasmiről pofázik amiről fogalma sincs.
Másrészt egy lombikos fogantatáshoz, az azzal járó sokszor fájdalmas, sokszor megalázó és csalódásokkal teli procedúra végigcsinálásához sokkal erősebb összetartás, szeretet szükséges mint ahhoz, hogy egy részeg szombat éjszakán gumi nélkül dugd meg a Rozit a szomszéd utcából aztán kilenc hónap múlva előbújjon egy gyermek akit senki nem akart...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.29. 06:07:33

@Boar.:

Az akkori társadalom súlyosnak veszélyesnek látta a nem-keresztény eszméket. Lásd mint ma a holokauszttagadása kriminalizálésa.

Az inkvízíció ÖSSZES áldozata évszázadoik alatt kb. 40-50 ezer fő.

Miérft lenne ellentétes az élet szentségévek bűnösök kivégzése?
süti beállítások módosítása