Coach blog

Csatlós Csilla executive coach

A coach tanít

2017. február 06. 21:00 - Csatlós Csilla

Ma indult az első nap az Elixír hét napos vidéki üzleti tréning sorozatomon. Pontosan kétszer annyian jelentkeztek, mint amennyit vártam és egy igazán jó csapat jött össze, 31 ember, egy regiment.)

Tény, hogy ilyen nagy létszámú és színes csapat sosem volt a kezem alatt. A karosszérialakatostól, a kutyatenyésztőn át, az esküvőszervezőn, a pályázatírón, a bútorgyártón keresztül szerintem mindenki van a csapatban. Ha még nem lenne elég akadnak cukrászok, esküvői ruhakölcsönzősök, munkaruhás cég, nyomda, varroda, dekoros cég, sajtkészítő, acéllemez forgalmazó, életmód tanácsadó, könyvelő. Remélem senkit nem hagytam ki.

Ma egymással ismerkedtünk, hiszen a tréning elkövetkező hétfői képzési napjain mély és nem könnyű témákkal fogunk megküzdeni. Hihetetlen nyitottság volt a résztvevőkben, negyed óra után már kérdeztek egymástól és én is kaptam falhoz szegezős kérdéseket. Gyurmázással kezdtünk, a pillanatnyi lelkiállapotukat kellett megjeleníteni egy gyurma szoborban. Lett csiga, szívek, kérdőjelek, de kacsa, kutya, szétfolyt plecsni, smiley laposan, smiley térben, földgolyó, kávé cigivel és minden csoda. Hihetetlen, hogy mindenki mást és másképp készített.

Több nagy élményem volt ma. Az egyik, hogy közösen összegyűjtöttük egy sikeres vállalkozó tulajdonságait. Már ott láttam, hogy olyan lett a legfontosabbnak ítélt tulajdonság, amit más csapatnál még sosem láttam, ezért hazaérve még egyszer megszámoltam a kis sárga cetliket.

A legfontosabb vállalkozói tulajdonság a csapat szerint, a megbízhatóság és a tisztesség.

A második helyen a kitartás és szorgalom végzett, a harmadikon a tudás és annak fejlesztése. 

Büszke vagyok rájuk, mert ezek igazán fontos alapok.

Fontos feladatunk volt egy kis csapatmunka, papírlapokból minden segítség nélkül tornyokat kellett emelni. Ahány csapat volt, annyi féle próbálkozás volt, egyedibbnél egyedibb módszerekkel.

16640847_1323881777686640_3310688051257837728_n.jpg

A legjobb viszont az a tanulási folyamat volt, hogy amikor látták a jó megoldást, pillanatok alatt próbálták azt kivitelezni és innentől kezdődött az idő és a kézügyesség harca. Olyan zsivaj volt, mint egy oviban, amikor a gyerekek új játékot kaptak.
Levezetésnek mindenkinek elkészült az életkereke, de megszületett a saját 2017 évi jelszava is és leírásra került a titkos álmuk is. Mindenki kapott házi feladatokat és megyünk tovább a sűrűjébe.

Jövő héten vállalkozókat érintő leggyakoribb nehézségek, a kiégés, a munka magánélet egyensúly, az időbeosztás lesz a téma.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csatloscsilla.blog.hu/api/trackback/id/tr7812189356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása